Blockera jobbiga telefonsamtal


Oavsett om det är telefonsamtal eller meddelanden får vi alla oönskad uppmärksamhet ibland. Ofta handlar det om envetna försäljare som vägrar ge upp, men det kan ju faktiskt också handla om någon bedragare som inte slutar skicka sms.

Då kan det vara praktiskt att veta hur du blockerar ett nummer med en Android-telefon. Du kan enkelt stoppa de irriterande samtalen eller textmeddelandena en gång för alla.

Som standard erbjuder din Androidenhet flera sätt att hindra ett nummer från att ringa och messa dig. Men det enklaste är att använda telefon- respektive meddelande-apparna. Här visas hur det ser ut i en telefon med Android 8. Som vanligt kan det variera mellan telefonmodeller och Androidversioner.

Du kan blockera nummer som skickat sms på nästan exakt samma sätt. Använd bara meddelandeappen i stället för telefonappen.


1. Telefon

För att blockera ett nummer som ringt till dig, öppna telefonappen och peta på numret som ringde dig. Välj Samtalsinfo.


2. Blockera

Gå till på Blockera nummer. Bekräfta att du verkligen vill blockera numret genom att klicka på Blockera.


3. Ångra

Om du skulle ångra dig kan avbryta blockeringen genom att välja Häv blockeringen av numret.


4. Välj själv

Du kan också blockera valfritt nummer som ännu inte ringt dig. Peta på de tre prickarna vid sökfältet och välj Inställningar och sedan Blockera nummer. Nu ser du alla dina blockerade nummer och kan ta bort dem eller lägga till ett nytt.


WebbUgglan