Byt bilsymbol i Google Maps

Google Maps i din telefon har några knäppa små funktioner som kan anpassa din upplevelse om du vet var du hittar dem. Det är ju exempelvis alltid lite kul med ett annorlunda utseende, eller hur? Du kan till exempel ändra navigationsikonen till en personbil, en suv/kombi eller en lastbil så att det ser mer ut som din egen bil på kartan när du är ute och åker.

Standardikonen för Google Maps-navigering är den välbekanta triangeln med en inverterad bas som också känns igen från många andra navigationssystem. Den ikonen kommer faktiskt från det urgamla arkadspelet Asteroids.

Men du kan alltså ändra den här ikonen så att den matchar ditt eget transportsätt – och det är inte ens svårt. Det fungerar tyvärr bara när du valt bilnavigering – motsvarande finns inte för att gå eller cykla. Det går förstås inte heller att göra i datorn, men det går utmärkt med en Iphone, en Ipad eller en Androidenhet. Här visas hur det ser ut i en Samsung-telefon.1. Destination

Starta Google Maps på din enhet och välj en destination på vanligt vis. Klicka på Vägbeskrivning.2. Starta

Klicka sedan på Starta för att påbörja navigeringen enligt appens anvisningar.3. Position

Nu är det så enkelt som att klicka på ikonen (prick eller pil) som markerar din nuvarande position på kartan.4. Bil

Du kan nu välja den ikon du vill ha istället. Det är bara att klicka på en av de tre bilikonerna för att byta ut pilen på din karta.


WebbUgglan