Fäst webbsidan på startmenyn

Att ha snabb tillgång till ofta använda webbsidor eller sådana som är svåra att komma ihåg kan spara tid och frustration.
Oavsett vilken webbläsare du använder kan du lägga till en genväg till vilken webbplats som helst som en platta i högra delen av Windows startmeny.

Att fästa ett vanligt program som en platta i menyn är hur enkelt som helst – det är bara att högerklicka på det i den vanliga menyn och välja Fäst på Start.
Med en webbadress är det besvärligare och det har dessutom blivit lite svårare att åstadkomma i senare versioner av Windows 10. Det går dock fortfarande att fixa med lite trixande.

Här visas hur det går till för de tre vanligaste webbläsarna – Microsoft Edge, Google Chrome och Firefox. Krångligast är det att göra i Firefox, eftersom den webbläsaren saknar en inbyggd enkel metod.1. Microsoft Edge

Surfa till den aktuella sidan med Edge. Klicka på de tre menyprickarna, välj Appar och därefter Installera den här webbplatsen som en app. Klicka sedan på Installera.
Nu finns den i Windows 10:s startmeny och du behöver bara högerklicka på den och välja Fäst på Start.2. Google Chrome

Surfa till den aktuella sidan med Chrome. Klicka på de tre menyprickarna, välj Fler verktyg och därefter Skapa genväg. Klicka sedan på Skapa.
Nu finns genvägen på skrivbordet och du kan högerklicka på den och välja Fäst på Start. Sedan kan du radera genvägen om du vill.3. Fäst Firefox...

Leta reda på Firefox i Windows 10:s startmeny. Högerklicka på den och välj Fäst på Start. Högerklicka på den nya plattan till höger i menyn och välj Mer, samt Öppna filsökväg.


4 ... och sajten

Gå till din webbsida i Firefox. Kopiera allt i adressfältet. Gå till det utforskarfönster du nyss öppnade. Högerklicka på Firefox-genvägen och välj Egenskaper. Klistra in din kopierade adress i fältet Mål, efter sökvägen som redan finns där.
Stäng med OK.


WebbUgglan