Fixa Chrome-tillägg i MS-Edge


Microsofts nya version av webbläsaren Edge kan använda alla de tusentals tillägg som redan finns till Chrome.

Chrome är som bekant Googles populära webbläsare. Mindre bekant är att det också finns en öppen källkodsversion som heter Chromium.

Chromium är inte bara en webbläsare med öppen källkod, den används också som den bas flera andra webbläsare är byggda på.

Den senaste webbläsaren att konvertera till Chromium-bas är den nya versionen av Microsofts Edge, men det finns också andra, till exempel Opera. Det fantastiska med detta är att alla Chrome-tillägg automatiskt är kompatibla. Och till Chrome finns det många användbara tillägg.

Beväpnad med den kunskapen kan du enkelt förse Edge eller Opera med alla de tillägg du vill ha. Du är inte hänvisad till enbart dem som finns i Microsoft Store.

Om du inte redan har bytt till nya Edge kan du göra det på www.microsoft.com.


1. Web Store

Besök Chrome Web Store (chrome.google.com/webstore) i den aktuella webbläsaren. I detta fall är det Microsoft Edge. Välj ut det tillägg du vill installera. Första gången måste du godkänna genom att klicka på Tillåt tillägg från andra butiker.


2. Lägg till

När du bekräftat med Tillåt dyker det upp en ny knapp som heter Lägg till. Klicka på den för att installera tillägget. Bekräfta med Lägg till tillägg. Installationsprocessen kan sedan variera beroende på både tillägg och webbläsare.


3. Tillägg

Edge visar alla dina installerade tillägg på en egen sida. Klicka på de tre prickarna uppe till höger och sedan på Tillägg för att visa hela listan.


4. Ta bort

Du kan inaktivera dina tillägg med reglagen till höger eller ta bort dem helt genom att klicka på Ta bort och sedan bekräfta med Ta bort igen.


WebbUgglan