Påskägg och spel i Google


Google är väldigt produktiva när det gäller att hitta på roliga saker att göra i webbläsaren. Det kommer ständigt nya små hemligheter, eller påskägg som de också kallas.

Även den mest seriösa datoranvändare måste väl erkänna att någon gång ibland blir det avkoppling med ett spel, även om det så bara är ett parti patiens?
Google har gömt några riktiga gamla klassiker som kan nås direkt från sök­rutan. Så håll till godo med några tips som är garanterat onyttiga.


1. Fidget spinner
Har du inte tröttnat på den fåniga leksaken än? Använd Googles vanliga sökfält och skriv spinner. Nu kan du snurra loss hur mycket du vill. Vill du hellre snurra för ett slumpnummer, välj Number.

2. Luffarschack
Skriv in sökorden tic tac toe, så kan du spela luffarschacksvarianten Tre i rad.
Enda problemet med detta klassiska spel är att det inte går att vinna om båda spelarna kan sin sak.

3. Patiens
Gillar du att spela kort med dig själv kan du söka efter solitaire. Du får då chansen att lägga patiensen Las Vegas. Grafiken är enkel, men spelet fungerar som det ska.

4. Pacman
Den här klassikern är ett spel som är riktigt bra gjort. Sök efter pacman och du får chansen att testa det gamla arkadspelet. Spela med piltangenterna, käka prickar och undvik monster.

5. Breakout
Använd Googles vanliga sökfält och skriv atari breakout. Klicka på den första träffen. Nu kan du spela klassiska Breakout direkt i din webbläsare. Kontrollen är simpel: flytta helt enket plattan nedtill med musen eller med piltangenterna.


WebbUgglan