Skydda Onedrive i mobilen


Microsofts Onedrive är en behändig molnlagring som alla med ett Microsoftkonto har tillgång till. Använder du Windows har du troligen ett sådant konto. Har du dessutom en Office-prenumeration är Onedrive än mer användbart, eftersom du får mer lagringsutrymme.

Onedrive-appen för Android och IOS (Iphone eller Ipad) kan bekvämt användas för att komma åt de data som är lagrade i ditt Microsoftkonto. Om du utnyttjar det för att lagra bilder och privata dokument kanske du vill skydda dem lite bättre.

Onedrive-appen för båda operativsystemen erbjuder en extra säkerhetsnivå med ett lösenord som krävs varje gång du öppnar appen. Om din smarta telefon eller platta har en fingeravtrycksskanner kan du använda den i stället för lösenordet, vilket gör det ännu behändigare.

Här visas hur du ställer in så att filerna du har i din Onedrive skyddas bättre i en Android-enhet med Onedrive-appen installerad, men det ser likadant ut i en Iphone eller Ipad.


1. Gå till Jag

Starta appen Onedrive och klicka på Jag-knappen. Den finns i nedre högra hörnet för Android och i övre vänstra för IOS.
Välj Inställningar på nästa skärm.


2. Lösenord

Klicka på Lösenord som finns en bit ned. Ställ reglaget vid Kräv kod i till-läge (höger).


3. Välj pin

Ange en sexsiffrig pin-kod. Bekräfta koden genom att mata in den en gång till. Har du ingen fingeravtrycksläsare är du klar nu.


4. Fingeravtryck

Bekräfta ditt fingeravtryck med ett finger på läsaren om du vill använda denna funktion. Färdigt!


WebbUgglan