Spara telefonens id-nummer


Varje mobiltelefon har ett unikt International Mobile Equipment Identity-nummer (imei) som är användbart på många sätt. Om din telefon stjäls eller förkommer kan du meddela numret till din nätoperatör och få deras hjälp med att svartlista enheten. Detta gör den obrukbar att ringa med och därmed ganska värdelös för en eventuell tjuv – även om sim-kortet byts.

Numret är också bra när du gör en förlust- eller stöldanmälan till polisen eller ditt försäkringsbolag, eftersom telefonen då enkelt kan identifieras om den skulle komma tillrätta.

Du bör alltså anteckna numret på ett säkert ställe. Det handlar om en 15-siffrig kod som på telefoner med löstagbart batteri brukar finnas bakom batteriet. Det finns också på originalförpackningen, men den har du kanske inte kvar.
Det går att få fram numret genom att gå till telefonens inställningar och bläddra ned till telefoninformationen. Det går till på olika sätt beroende på om det handlar om Android eller Iphone. Men ett enkelt och idiotsäkert sätt som alltid fungerar på alla telefoner, oavsett märke och ålder, är detta.

Metod 1 (Android)
1. Ta fram knappsatsen.
2. Knappa in *#06#.
3. Numret presenteras på skärmen.

Metod 2 (Android)
Inställningar - Om telefonen

Metod 3 (Iphone)
Inställningar - Allmänt - Om


WebbUgglan