Vad avslöjar Facebook för andra


Chefen, grannen, älsklingen? Din Facebook-sida ser olika ut för olika personer – men det finns ett enkelt knep som låter dig kolla vem som kan se vad.

FRÅGA. Jag vill inte visa mitt telefonnummer och min födelsedag på Facebook. Jag tror att jag har lyckats dölja det, men jag är inte säker. Finns det något sätt jag kan kolla detta?

SVAR. Det finns ett smidigt sätt som hjälper dig att kolla hur din sida ser ut för utomstående. Surfa till www.facebook.com på datorn och öppna din profil. Det här gör du genom att klicka på ditt namn uppe till vänster.
Du ser nu din egen Facebook-sida och uppe till höger, finns en menyknapp, alltså en ikon med tre punkter. Klicka på den och välj Visa som... Nu kan du välja Så här ser din profil ut för Offentligt. Då visas det som alla ser, även de som inte är inloggade på Facebook.

Väljer du i stället Visa som specifik person kan du välja att kolla hur någon annan Facebook-användare ser dig. Skriver du in en annan användares Facebook-namn ser du alltså din sida på samma sätt som han/hon gör.


WebbUgglan