Visa var du är i Google Maps


Google Maps är en av de appar som du använder till exempel när du kör bil. Du kan få upplästa körinstruktioner så att du inte behöver ta händerna från ratten för att hitta rätt.

Men om du ska träffa vänner någonstans är det både trafikfarligt och snart kanske helt olagligt att ta luren i handen för att ringa och berätta hur långt du har kommit.

Bättre då att dela din position i Google Maps med dina vänner. De kommer att kunna se var du är utan att ringa eller sms:a dig. Och, ännu viktigare, du behöver inte skriva eller ringa tillbaka.

Funktionen är riktigt användbar i många sammanhang och passar till exempel för att hitta varandra på stan eller för att hålla koll på barnen. Det sistnämnda kräver förstås att de är med på det, eftersom det är en frivillig inställning.


1. Kom igång

Starta Google Maps i din telefon och klicka på de tre strecken uppe till vänster. Välj Platsdelning i menyn. Klicka på Kom igång.

2. Välj tid och person

Välj hur länge du vill dela din plats, från en kvart till tre dagar, eller tills du själv inaktiverar det. Klicka sedan på Välj personer.

Nu kan du välja den du vill dela med i din kontaktlista. Om vederbörande inte har Google-konto får du möjligheten att i stället skicka en länk.

3. Följ rörelsen

Din vän får ett besked och kan sedan följa dina rörelser på sin egen karta så länge den bestämda tidsperioden varar.


WebbUgglan